CMV100
Nový produkt
Masticha Vena prináša jedinečné spojenie chioskej mastichy s výnimočnými prírodnými výtažkami z granátového jablka a olív. Ich spojením vzniká unikátny produkt pre vaše srdce a to celkom bez vedľajších účinkov.
Olivový extrakt s obsahom polyfenolov:
Masticha Vena je výživový doplnok s obsahom chioskej mastichy. Ide o slovenský produkt, ktorý vznikol jedinečným spojením chioskej mastichy a dvoch prírodných látok s preukázateľnými účinkami na srdce a cievy.
Masticha Vena obsahuje tieto zložky:
Synergické pôsobenie týchto prírodných látok má pozitívne účinky pri ťažkostiach ako je vysoký tlak a vysoký cholesterol.
Vysoký obsah hydroxytorozolu obsiahnutý vo výťažku z olivovníka euróspkeho (OLEA EUROPAEA L.) má tieto účinky:
Kúra s obsahom Masticha Vena je prírodná cesta ako napomôcť vášmu telu vysporiadať sa s týmito problémami.
Masticha Vena sa môže užívať aj ako prevencia proti týmto ochoreniam.
2 kapsuly 2x denne zapiť vodou
Obsah polyfenolov v dennej dávke zodpovedná 2 dcl kvalitného panenského olivového oleja.
Nežiadúce účinky a kontraindikácie Masticha Vena nie sú známe.
Náš tip: Viac zaujímavých informácií o extrakte z granátového jablka, baktérii helicobacter pylori, žalúdočných vredoch a liečbe nájdete na našom blogu v článkoch:
Viaceré štúdie venované skúmaniu chioskej mastichy poukazujú na jej protizápalovú aktivitu v endotelových bunkách ľudskej aorty. Za tieto účinky vďačíme pravdepodobne špecifickému obsahu terpénov a fytosterolov, ktoré sú obsiahnuté v chioskej mastiche a ktoré sú zopovedné za jej antioxidačné účinky. Vedecké výskumy uskutočnené v poslednom desaťročí hovoria o klinicky overených pozitívnych účinkoch na zníženie hladiny cholesterolu až o v priemere o 11,5 mg/dl. Tento efekt znižovania cholesterolu bol ešte výraznejší u ľudí s nadváhou a vysokým BMI indexom. (zdroj)
Známy strom, ktorý sa na európskom území pestuje hlavne v Stredomorí skrýva v sebe viac zdravotných účinkov ako by sme mu na prvý pohľad prisudzovali. Známe sú jeho účinky na pleť a kožné ochorenia, preto sa často pridáva do kozmetických prípravkov. Oveľa významnejšie sú však jeho antioxidačné účinky, ktoré pôsobia proti starnutiu a majú pozitívny efekt na srdce a jeho správne fungovanie.
Chemická látka, ktorá je zodpovedná za tieto pozitívne účinky olivového extraktu sa nazýva hydroxytyrozol. Je to špecifický polyfenol, ktorý prispieva k ochrane krvných lipidov (LDL cholesterol) pred poškodením oxidatívnym stresom.
Podľa oficiálnych dokumentov EFSA (European Food and Safety Authority) má výťažok z olív s obsahom hydroxytyrozolu aj nasledujúce účinky:
Granátové jablko obsahuje špecifický polyfenol punicalagín, ktorého účinky sa preukázali hlavne pri ochrane vnútorného epitelu ciev. Deje sa tak prostredníctvom zvýšenej aktivity endoteliálnej syntázy oxidu dusnatého, čo priaznivo pôsobí proti zápalu ciev a oxidačnému poškodeniu ciev. Denný príjem polyfenolov obsiahnutých v extrakte (aj džúse) z granátových jabĺk podľa výskumov zmierňuje aterosklerózu.
Iné štúdie hovoria o znižovaní LDL cholesterolu. Štúdie zamerané na vysoký tlak poukazujú na dlhodobé zníženie systolického krvného tlaku aj dyastolického krvného tlaku. (zdroj)